Senát zmírnil trest uložený v květnu Městským soudem v Brně. „Cina dostal původně tři roky vězení podmínečně odložené na pět let a povinný dohled. Ke všemu se ale přiznal a činu litoval. Dokonce se omluvil. Protože nebyl zatím nikdy trestaný, soud přihlédl k polehčujícím okolnostem a dal mu jen podmínku," vysvětlila soudkyně brněnského krajského soudu Markéta Jirsová.

Cinův obhájce Jakub Pilný ale požadoval ještě nižší trest. „Městský soud nedostatečně zohlednil všechny polehčující okolnosti. Napadení nebylo intenzivní. Svědci u soudu navíc neříkali nic o tom, že by Cina vulgárně nadával. O tom mluvili jen na policii. Soud také nevyslechl bývalou přítelkyni mého klienta. Byl totiž zcela v jejím vlivu a dělal to jen kvůli ní," konstatoval Pilný.

Senát krajského soudu odvolání zcela vyhověl. „Vyslechnout bývalou přítelkyni by bylo zcela zbytečné, ale obžalovaný má pravdu, když říká, že měl dostat nižší trest. Činu se dopustil velmi mladý. Navíc je vidět, že se snaží napravit. Vrátil se na střední školu, kterou chce dostudovat. Podle soudu tedy šlo jen o mimořádné pochybený," prohlásila Jirsová.

Loupež za čtyři sta korun

Mladík se loupeže dopustil v polovině února. „S poškozenou se přetahoval o její kabelku a přitom na ní sprostě křičel. Loupeží jí způsobil škodu přesahující čtyři sta korun," uvedla mluvčí soudu Miroslava Sedláčková.

Z místa činu se Cina pokoušel utéct, ale chytil ho pětadvacetiletý svědek i dva policisté, kteří byli nedaleko kvůli vyšetřování jiného případu. „Zadrželi ho u terasy obchodního domu v ulici Dornych," řekla po přepadení mluvčí brněnské policie Andrea Straková.

Už na policejní služebně mladík uvedl, že je zamilovaný a kradl kvůli své přítelkyni. „Dodal, že činu lituje a prý se chtěl na místě oloupené ženě omluvit, ale po náročném útěku nemohl popadnout dech," uvedla Straková.

Rozsudek Krajského soudu v Brně už je pravomocný. Cina si proti němu může podat ještě dovolání. Jeho obhájce to ale neočekává. S novým rozhodnutím byl spokojený.