Ženě za vraždu hrozilo až osmnáct let vězení. „Čin jsme překvalifikovali jako ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky," sdělila soudkyně Jaroslava Bartošová. Podle ní žena konala v silném rozrušení a poškozený ji opakovaně fyzicky napadal.

Státní zástupkyně i obžalovaná se proti trestu obvolali. Případ se tak znovu ocitl před soudem v Brně, kde se Kulíšková rozhodla razantně změnit svoji výpověď. „Když jsem odešla do kuchyně, přítel byl v pořádku. Neviděla jsem, jak se mu to stalo. Když jsem poprvé vypovídala na policii, tak před tím jsem za tři dny spala jen čtyři hodiny," tvrdila Kulíšková. Podle ní jí kriminalisté donutili první vypovídat a až všechno sepsali, tak jí dali podepsat poučení, ve kterém stojí, že mohla výpověď odmítnout.

Martina Kulíšková.

Obžalovaná tedy zcela popřela svoji dřívější výpověď, ve které přiznala, že v osudný den se šla svého druha zeptat, co je pravdy na tom, že zatímco ona je v práci, on si přes internet píše s dalšími ženami. „Řekl mi, co se starám, pak mě povalil na postel a dal mi na zadek. Já jsem ho pak ve vzteku bodla. Ale zavolala jsem mu sanitku a podle rad operátorky jsem mu dávala první pomoc," řekla žena.

Obžalovaná se také hájila tím, že jí po činu dala doktorka prášky a byla zmatená. To potvrdil i svědek, který s nimi bydlel. „Když jsem přišel domů, stála tam už sanitka. Kulíšková byla v takovém stavu, že nemohla nic říct," vypověděl muž. Soud vynese rozsudek v úterý.