V osudný červencový den před dvěma lety obžalovaný přišel domů z restaurace asi ve tři hodiny ráno. Jedenáctiletá dcera jeho partnerky spala u televize v obývacím pokoji. Muž ji přilehl na zemi a chytil za paže. Dívka se ale bránila, a tak přestal a odešel do ložnice. Dívka po chvíli opět usnula. „Obžalovaný se k ní vrátil nahý, stáhl jí šortky a chtěl s ní souložit," uvedl předseda senátu Michal Zámečník.

Dívka se bránila, volala o pomoc a snažila se muži vysmeknout. Obžalovaný jí ale přikryl hlavu dekou a pokračoval. Znásilnění zabránila až mladší sestra poškozené, která přišla do místnosti.

Krajský soud v Brně odsoudil muže, který po hádce s partnerkou odjel domů, kde se pokusil znásilnit její jedenáctiletou dceru.

Dívka poté volala své matce, která zůstala v restauraci s kamarádkou. Obě ženy přivezl domů jejich kamarád taxikář. „Když jsme přijeli k domu, obžalovaný stál venku a s partnerkou se začali hádat. Předtím už někdo musel zavolat na policii, protože s námi přijelo i auto strážníků," uvedla kamarádka ženy.

Ta společně s taxikářem odvezla dívku do nemocnice. „Podle lékařské zprávy měla dívka modřiny uprostřed zad a nad klíční kostí," uvedla státní zástupkyně Zuzana Zámoravcová. Matka dívky se ale navzdory události s kamarády přestala bavit a za násilníka se provdala.

Podle znaleckého posudku obžalovaný trpí poruchou osobnosti, impulzivitou a má nepředvídatelné chování. Při neuspokojení svých potřeb reaguje agresivně. Ve své výpovědi ale popsal, že se s dcerou své družky jen pohádal. Podle něj nechodí do školy a má sklony k lhaní. „Nebyl mezi nimi přátelský vztah. Dcera chtěla zpátky svého původního otce," popsal obhájce Jiří Bílý.

Krajský soud v Brně odsoudil muže, který po hádce s partnerkou odjel domů, kde se pokusil znásilnit její jedenáctiletou dceru.

Soud dospěl k jednoznačnému závěru, že událost se stala, tak jak ji popsala tehdy jedenáctiletá dívka. „Obžalovaný byl opilý, věděl, kolik je poškozené let a pokusil se ji znásilnit. Čin nedokončil jen díky tomu, že do místnosti přišla sestra dívky," dodal Zámečník.

Obžalovaný už byl v minulosti trestaný za krádeže, ale díky amnestii je nyní formálně bezúhonný. Za znásilnění mu nyní hrozí pět až dvanáct let. Krajský soud mu tedy udělil trest na spodní hranici sazby. Jeho obhájce se na místě odvolal k vrchnímu soudu.

DOMINIKA VÁGNEROVÁ