Na hlavním nádraží je bomba. Do půl hodinky exploduje. Takovou výhrůžku zavolal na bezplatnou linku tísňového volání 156 a 158 neznámý muž. Později se zjistilo, že se jedná o psychicky vyšinutého člověka, který se léčí na psychiatrii. Z léčebny také telefonoval.

„Strážníci tuto informaci předali také policistů a posléze se dozvěděli, že se muž, který zprávu o výbušnině zatelefonoval, v současné době léčí se svými psychickými potížemi ve zdravotnickém zařízení. Svoji hrozbu tudíž není schopen vyplnit,“ řekla mluvčí brněnských strážníků Denisa Kapitančiková.

Pacient si vymyslel, že do prostor hlavního vlakového nádraží umístil ne jednu, ale rovnou dvě nálože. „Jedna měla být na veřejných záchodech, druhá někde v kolejišti. Obě prý měly odpočítávání, které bylo nařízeno na třicet minut,“ upřesnila brněnská policejní mluvčí Andrea Procházková.

Policisté však anonymního teroristu, který hrozil explozí frekventovaného jihomoravského nádraží, dlouho hledat. Na pultě operačních důstojníků policie se totiž objevilo také číslo, z něhož „anonym“ volal. Mobilní telefon posléze zaměřili a zjistili, že jde o člověka z psychiatrie. Ten má navíc za sebou trestní minulost.

Přestože myslel psychicky nemocný muž výhrůžku jen z legrace, do areálu brněnského nádraží musela přijela policie. „Evakuovali jsme jen čtyři lidi,“ doplnila Procházková s tím, že nikomu nehrozilo žádné nebezpečí. Výbušnina ani podobná trhavina na nádraží nebyla.