„Když ho pracovnice upozornila, že údaje nejsou v pořádku, bez rozpaků na ni namířil krátkou střelnou zbraň a řekl si o peníze," popsal mluvčí policie Pavel Šváb.

Úřednice mu žádné nedala a tak muž svoji hrozbu podpořil natažením závěru zbraně. „Když pochopil, že peníze nedostane, pistoli schoval a odešel," sdělil Šváb. Policisté na místo dorazili tři minuty po ohlášení přepadení. Pachatel jim však unikl, a proto žádají o pomoc případné svědky události.

„Žádáme lidi, kteří se ve středu mezi čtvrt na jedenáct a půl jedenáctou dopoledne vyskytovali ve Svratecké ulici a všimli si něčeho podezřelého, aby zavolali na tísňovou linku 158," řekl Šváb. Pachatel přišel směrem od Dělnické ulice a stejným směrem místo loupeže také opustil.

Lupič má kolem dvaceti let a je štíhlý. Vysoký je asi 160 centimetrů a hovoří česky bez přízvuku. „Oblečený byl v černé kožené bundě se zipy a tmavých kalhotách," informoval mluvčí. Na sobě měl tmavé boty, černou pletenou čepici a tmavé rukavice.

Na úřednici mířil pistolí stříbrné barvy, se kterou neobratně manipuloval. „Podle jednoho ze svědků si na ulici čepici sundal a bylo vidět, že má vyholenou hlavu. Je tedy možné, že vlasy viditelné na snímcích pod čepicí nejsou pravé," informoval Šváb.