Senát soudu tak vyhověl odvolání státního zástupce proti rozsudku Okresního soudu v Hodoníně. Okresní soud totiž obžalovanému vyměřil pouze tří letý podmíněný trest. Muž nakonec stráví ve vězení tři a půl roku. „Svým chováním Roman H. narušuje a ohrožuje chod rodiny. Neměl by být její součástí. Doufáme, že naše rozhodnutí ochrání další členy rodiny," zdůvodnil středeční rozsudek předseda senátu krajského soudu Aleš Flídr.

Obhájce obžalovaného Pavel Smetka se ale snažil soud přesvědčit, že právě kvůli rodině by měl Roman H. zůstat na svobodě. „Jeho rodina nadále funguje. Všichni spolu stále žijí v jedné domácnosti. Na výchově narozeného dítěte se spolupodílejí," snažil se přesvědčit soud o zamítnutí žalobcova odvolání.

Senát soudu se ale nedomníval, že by obžalovaný mohl být dobrým otcem. „V roce 1994 byl za zenužití nezletilé dívky už odsouzený. Je zjevné, že ho trest nepoučil a že má sklony tuto trestnou činnost páchat nadále. Navíc soud zjistil, že má obžalovaný problémy splácet výživné na několik dalších dětí," zdůraznil Flídr.