V roce 2010 takto dvojice upravila záznamy u téměř dvou set aut. „Hebelka zprostředkovával s pomocí Houdkové technickou kontrolu pro různé lidi. Aby mohla žena vstoupit do systému magistrátu, fingovali ztrátu registračních značek nebo dokladů k autům. Při této změně upravili i datum poslední technické kontroly. Od lidí za to vybírali kolem patnácti set korun, podle typu auta," uvedl státní zástupce Petr Klimeš. Peníze si pak dvojice rozdělila.

Většina majitelů aut obžalované vůbec nezná. Kontrolu si objednali u svého automechanika, nebo jim ji zařídil známý. „Už roky jezdím do jednoho servisu a nikdy nebyl problém. Někdy mi tam na autě něco opravili a zařizovali mi i STK. Stejné to bylo i v roce 2010. Zaplatil jsem dvanáct set a nechal jsem tam auto i s doklady. Pak jsem dostal vše zpět. Ani nevím, proč tu jsem," vypověděl například Stanislav Gracl.

Podle obhájce Milana Zábrže se obžalovaný k činu přiznal. Houdková se z hlavního líčení omluvila a její advokátka se k procesu odmítla vyjádřit.