Policistka Jana Bendová chtěla jet s kolegou domů vlakem. „Čekali jsme ve vestibulu na spoj. V tom jsme uslyšeli z tamní hospody křik a tříštící se sklo. Šli jsme se tam podívat, ale uviděli jsme už jen ženu, která nám řekla, že výtržníci odešli zadním vchodem," popsala začátek incidentu policistka.

Šla se s kolegou podívat ven. „Uviděli jsme tam pětadvacetiletého muže. Nadával a tvrdil, že ho někdo v hospodě kousl do malíčku. Opravdu ho měl zraněný. Měl s sebou na vodítku i černého pitbula," uvedla žena.

V tu chvíli vyšli z nádražního vestibulu dva asi osmnáctiletí mladíci. „Opilý muž jim začal bezdůvodně nadávat a na jednoho z nich se rozpřáhl rukou. Druhý stačil utéct. V tom agresora okřikl můj kolega," konstatovala Bendová.

Michal Peňáz se snažil útočníka uklidit. „Říkal jsem mu, ať toho nechá, že jsme policisté v civilu. Jemu se v tu chvíli vysmekl pes a utekl do vestibulu za mužovou přítelkyní. Proto se po mě oháněl aspoň vodítkem," okomentoval policista.

Opilý muž si nakonec za přítelkyní zaběhl pro řetěz, kterým se snažil policistu uhodit. „Mezi tím kolegyně volala na tísňovou linku. Mně se podařilo útočníkovi chytit ruce. Ten nakonec zavrávoral a oba jsme spadli na zem, kde jsem ho zpacifikoval. Tak jsme počkali až do příjezdu policie," uvedl Peňáz.

Mladík, který nadýchal téměř dvě promile alkoholu, skončil v policejní cele, kde ho po vystřízlivění odpoledne vyslechli. Pravděpodobně ho čeká stíhání pro výtržnictví a napadení úřední osoby. Toho, jak se zachoval, začal brzy litovat. „Chtěl bych se policistům omluvit. Je mi to moc líto," uvedl. Ženu se psem už policisté nenašli. Zřejmě v době potyčky nasedla do vlaku a ujela pryč.

Celému incidentu přihlíželo několik lidí, kteří před nádražím čekali na autobus. Nikdo se ale napadených policistů nezastal. „Dívali se na nás, ale nic neudělali. Pouze jeden projíždějící řidič zavolal tísňovou linku, že se tam někdo pere," uvedl policista.