Bezmezné důvěřivosti šestaosmdesátileté ženy z Malešovic na Brněnsku zneužila neznámá podvodnice. Důchodkyni ukradla sedmnáct tisíc korun.

„Asi třicetiletou ženu vpustil do průjezdu rodinného domu starý muž. Neznámá žena se ptala po jeho manželce. Muž proto šel pro ni a za tajemnou neznámou ji poslal. Cizí žena začala důchodkyni vykládat cosi o tom, že jí veze od doktorky zdravotní matrace, které stojí moc peněz, ale ona je má jen za zlevněných patnáct tisíc korun. Prý jako dárek,“ řekl policejní mluvčí Brno-venkov Aleš Mergental.

Důchodkyně šla pro obálku do kredence, v níž měla uložené všechny peníze. Jakmile držela úspory v ruce, žena jí obálku vytrhla z ruky. Chtěla si obnos přepočítat. Místo toho se ale dala na útěk. „Stařenka na ni stačila jen zavolat, že je tam o dva tisíce víc, ale to podvodnici a zlodějku v jednom nezastavilo,“ dodal Mergental.

Kriminalisté, kteří se případy podvedených starých lidí zabývají tvrdí, že oklamaných důchodců přibývá. Z tohoto důvodu policisté opět nabádají lidi dříve narozené k větší opatrnosti při mluvení s neznámými lidmi. A pokud by snad byli kdykoliv na pochybách, mohou se pro jistotu obrátit na tísňovou linku 158.