Ženu i s jejím bratrem přivezla z Blanska k soudu policie, protože odmítali dorazit k hlavnímu líčení. „Jejich přivezení si vyžádal soud. Policisté pak před jednací síní předali muže i ženu tamním pracovníkům a odjeli," informovala mluvčí jihomoravské policie Petra Vedrová. Přes bezpečnostní rám, který má zbraně odhalit, s obžalovanými hlídka neprošla.

Když pak žena vytáhla nůž z kabelky, zachovala předsedkyně senátu Dana Kancírová klid a vyzvala ji, aby ho v klidu uklidila zpět, což také žena udělala. Na podobné situace by soudci měli být připravení. „Všichni justiční čekatelé musí absolvovat psychologické vyšetření při jejich výběru i pak jmenování soudcem. Dále už nemají povinnost se v tomto oboru vzdělávat," sdělila mluvčí ministerstva spravedlnosti Petra Hrubá.

Dvojice byla obžalovaná z toho, že nepomohla zbité osmasedmdesátileté sestře. Po týdnu ji našla policie, ale bylo už pozdě. Žena zemřela. Napadl ji synovec, tedy syn obžalované, která u soudu hrozila nožem. Soud ho poslal na deset let do vězení. Jeho příbuzní dostali podmínku.

ČTĚTE TAKÉ:

- Obžalovaná vytáhla v soudní síni nůž a hrozila, že se podřízne

- Rozsudek si obžalovaná vyslechla už bez nože v kabelce