Obhájce Jan Paroulek se snaží dokázat, že žena byla při činu silně rozrušená a že ji druh opakovaně fyzicky napadal. To potvrdili i dva svědkové. Jedním z nich byl právě Jaška, který s nimi žil v domě. „Viděl jsem, jak jednou vzal Kulíškovou do náruče a chtěl ji utopit ve vaně, kde se zrovna napouštěla voda. Hlavu jí stále tlačil směrem k vodě. Doběhl jsem tam a zabránil jsem tomu," vzpomněl Jaška.

Podle něj zemřelý často chodil večer domů a poté na všechny řval, že je zabije. „Když jsem mu pohrozil, že zavolám policii, tak mi odpověděl, ať si to klidně zkusím, ale že pak zavolá kamarády z kriminálu," řekl svědek.

Ze strachu z muže se nakonec odstěhoval spolu s Helenou Dvořáčkovou, která v domě také bydlela. „Vzpomínám si, jak Kulíšková křičela, plakala a bránila se, když jí chtěl utopit. Oni se věčně hádali, nehodili se k sobě," řekla Dvořáčková.

Psychiatrička Marta Holanová měla posoudit, zda obžalovaná trpí takzvanou posttraumatickou stresovou poruchou. Ta vzniká jako reakce na vypjatou událost. Postižený pak opakovaně prožívá událost v myšlenkách i snech a vyhýbá se místům a situacím, ve kterých se stala. „Touto poruchou určité Kulíšková netrpí," upozornila před soudem Holanová.

Zároveň přiznala, že ji vyšetřovala až rok po události a že porucha může časem odeznít. „Nezjistila jsem však ani to, že jí trpěla po činu. Myslím si, že jí netrpěla a netrpí," poukázala Holanová.

Na rozdíl od advokáta Kulíškové považuje rodina mrtvého čtyřletý trest za mírný. „Zasloužila by víc, ale i kdyby dostala doživotí, život mu to nevrátí. Navíc svědkové nemluvili pravdu. V době, kdy ji měl topit ve vaně, ještě nebyla do koupelny zavedená voda," poukázala jeho sestra.

Obžalovaná vinu už dříve přiznala. „V osudný den jsem se šla svého druha zeptat, co je pravdy na tom, že zatímco jsem v práci, on si přes internet píše s dalšími ženami. Řekl mi, co se starám, povalil mě na postel a dal mi na zadek. Já jsem ho ve vzteku bodla," řekla žena.

Později však svoji výpověď změnila a uvedla, že přiznání podepsala pod nátlakem policistů. A že neví, kdo ho smrtelně zranil. Odročené soudní jednání má pokračovat čtyřiadvacátého června.