Na případ ve středu upozornila brněnská policejní mluvčí Andrea Straková. „Policisty zavolal na místo dvaačtyřicetiletý muž. Uvedl, že jeho těhotná přítelkyně šla požádat souseda, aby ztišil hlasitě hrající rádio. Místo toho ale dotyčný vyběhl na chodbu s nožem v ruce a mával s ním ženě před obličejem," popsala incident mluvčí.

Žena se běžela schovat zpět do svého bytu, kde se s přítelem zamkla. Ani pak se ale útočník neuklidnil. „Chvíli ještě nadával a kopal do dveří. Pak konečně odešel zpátky do svého pokoje. Tam ho pak našly přivolané policejní hlídky," uvedla Straková.

Lidé na ubytovně policistům při zásahu řekli, že muž má psychické problémy. „Hlídky muže vyzvaly, aby otevřel dveře. Dotyčný na ně ale nereagoval. Policisté nakonec dveře vykopli a agresora zpacifikovali. Hrozilo, že by mohl ublížit i sám sobě. Na místo dorazili i zdravotníci, kteří násilníka převezli do psychiatrické léčebny," doplnila mluvčí policistů.

Dodala, že případy sousedských konfliktů, hádek a dokonce i napadání řeší policisté relativně často. Podobný případ je ale výjimečný.