Sedmadvacetileté ženy si u obchodního centra v Modřicích všiml jeden ze zaměstnanců. „Po parkovišti tam chodila na první pohled velmi opilá žena. Pracovníci ji viděli, jak se snažila přeběhnout dálnici D2," sdělila mluvčí jihomoravské policie Petra Vedrová.

Dotyčná byla natolik opilá, že nebyla schopná ani dýchnout do testeru na alkohol. „Hlídka ji zadržela a nechala převézt na záchytku," uvedla mluvčí.

V neděli zase chytali policisté ženu na rychlostní silnici R46 blízko Vyškova. „Po třetí hodině ráno jim zavolal řidič autobusu, že musel kvůli osmapadesátileté cestující zastavit mimo stanovené místo na parkovišti u benzinky," konstatovala Vedrová.

Žena prý vyhrožovala, že když nezastaví, ublíží si. „Muž za volantem ji pak zahlédl, jak se snaží stopovat projíždějící auta. Policisté byli na místě do dvou minut. Cestující uviděli, jak pobíhá mezi jízdními pruhy," informovala mluvčí.

Přitom žena ohrožovala sebe i ostatní lidi na silnici. „Rozrušená cizinka nechtěla z frekventovaného tahu vůbec odejít. Na policisty byla agresivní," řekla Vedrová.

Hlídce se nakonec podařilo ženu odvést ze silnice a s přivolanými zdravotníky ji transportovat do vyškovské nemocnice.