Chvíle plné strachu ze svého manžela prožívala už několik dní žena z jedné obce u Ivančic na Brněnsku. Její muž se totiž opíjel a ve stavu alkoholového opojení ji bil. Konflikt mezi manžely vyvrcholil v neděli, kdy musela proti agresivnímu osmačtyřicátníkovi zasahovat policie.

„Muž ze Zbýšova na Brněnsku stál v neděli navečer před domem, kam před ním utekla jeho manželka. Vykřikoval, že ji zmlátí a zabije, jen jak vyleze ven. Žena samozřejmě před dům nevyšla, protože už měla své zkušenosti. Přivolaní policisté muže zadrželi. V dechu mu naměřili přes tři promile alkoholu,“ uvedl mluvčí policie Brno-venkov Aleš Mergental. Bližší informace k ženě, která se stala obětí domácího násilí policie ze zákona tají.

Policisté převezli muže na služebnu a začali s výslechem. Dozvěděli se, že své manželce vyhrožoval nejen slovně. O týden dříve totiž ženu napadl železnou tyčí. Tehdy si počkal před barem v Ivančicích na okamžik, až jeho žena vyjde před dveře. V tom momentě ji udeřil metrovou kovovou tyčí do nohou a do hlavy. Po útoku z místa odešel.

Ženu museli ošetřit lékaři ze záchranky. Po útoku železnou tyčí utrpěla jen lehčí zranění. „Kriminalisté teď obvinili agresivního manžela ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví, násilí proti jednotlivci a výtržnictví. Na obviněného muže uvalil soud ve středu vazbu,“ doplnil Mergental.