Uviděla to opodál stojící trojice mladíků a přispěchala jí na pomoc. „Agresor se dal na útěk. Skupina proto zavolala strážníky,“ řekl mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba.

Jeden z mužů hlídce řekl, že útočníka zná a popsal, kde bydlí i kam utíkal. „Mezitím se zraněné dívce udělalo zle a roztřásla se zimnicí. Stěžovala si na bolest hlavy a upadala do šoku,“ uvedl Šoba.

Strážníci proto zavolali lékaře, zabalili ženu do deky a uložili ji do stabilizované polohy. „To už druhá hlídka prohledávala okolí a na křižovatce ulic Odbojářská a Laštůvkova našla muže odpovídajícího popisu potřísněného krví,“ konstatoval mluvčí.

Podezřelý na výzvy strážníků nereagoval, proto ho hlídka zpacifikovala a nasadila mu pouta. Protože byl zraněný, zavolala zdravotníky, kteří ho převezli do nemocnice. Při orientační dechové zkoušce nadýchal muž 2,37 promile alkoholu. „Vzhledem k důvodnému podezření z trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví si případ na místě převzala k dořešení republiková policie,“ dodal Šoba.