Nejprve vyrukoval na policisty s pohádkou o děravé paměti, pak se snažil skrýt opilost a nakonec zbaběle utíkal. Řeč je šestatřicetiletém muži za volantem osobního auta Mazda, kterého krátce před úterní půlnocí zastavila v brněnské Jemelkově ulici policejní hlídka. Normální kontrola se ale zvrtla. Skončila honičkou, střelbou a zatýkáním.

„Když hlídka auto zastavila, řidič vyrukoval na policisty s báchorkou, že si řidičský průkaz zapomněl doma. Jenže při kontrole policisté zjistili, že muž nikdy řidičák nevlastnil a před několika dny ho navíc přistihli při řízení kolegové. Navíc z něj silně páchl alkohol, což potvrdila i dechová zkouška,“ uvedl brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Nastalou zapeklitou situaci řešil řidič po svém a vzal nohy na ramena. Hlídka prchajícího muže pronásledovala, ale nezastavily ho ani varovné výstřely. Útěk měl jen krátké trvání. Muž si totiž v Bítešské ulici naběhl do pasti. Vběhl do náručí jiné hlídky, která přispěchala svým kolegům na pomoc. Druzí policisté opilce zatkli a v poutech ho převedli do policejní cely.

Policejní komisař ho po vystřízlivění začal stíhat z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Případ řeší soud v takzvaném zkráceném trestním řízení, pachatel tedy v nejbližších hodinách vyslechne z úst soudce trest.