Podle státní zástupkyně Ivety Eichlerové dívku napadal a ponižoval. „Říkal jí, že je odporná a může s ní mít pouze anální styk,“ sdělila.

Obžalovaný nechtěl vypovídat. Svou vinu popřel v předchozích výpovědích. „Nevím, jak bych to provedl. Je to lež,“ přečetla z výpovědi předsedkyně senátu Dagmar Bordovská.

Oběti údajně hrozil vlastní sebevraždou nebo ublížením jejím blízkým, pokud jej opustí. Zamezoval jí v setkávání s dalšími lidmi a sebral mobil. „Oběť trpí posttraumatickou stresovou poruchou,“ uvedla žalobkyně Eichlerová.

V předchozích výpovědích Böd uvedl, že se oběť nechala ostříhat na vlastní žádost, a že se do stehen řezala sama. Podle něj trpěla psychickými problémy. Přiznal ovšem, že se v minulosti ze stejného důvodu léčil i on.

V Brně řádí zloději vysoušečů rukou. Zmizely už z pěti benzinek.
VIDEO: V Brně řádí zloději vysoušečů rukou. Zmizely už z pěti benzinek

V soudní síni zazněly čtené výpovědi i dalších  bývalých přítelkyň Böda. První svědkyně popisovala začátek vztahu jako bezproblémový. Pak se chování muže stupňovalo. „Když jsem nechtěla dojíst polévku, škrtil mě, až jsem upadla do bezvědomí,“ popsala žena.

Výpověď druhé svědkyně byla podobná. „Už po necelých dvou měsících vztahu mě donutil vymazat kontakty a zrušit facebookový účet,“ četla Bordovská výpověď druhé z žen. Když se dívka s obžalovaným chtěla rozejít, zamkl ji v pokoji, škrtil a bil.

Předsedkyně odložila řízení na konec srpna, kdy promluví i znalci. Obžalovanému hrozí od dvou do deseti let vězení.

ELIŠKA KOUKALOVÁ