Ozbrojení muži si odnesli čtyři desítky luxusních náramkových hodinek v celkové hodnotě přibližně čtyři miliony korun. Stačilo jim k tomu pět minut. „V době přepadení bylo v provozovně pět zaměstnanců. Všichni jsou v pořádku. Nikdo nepotřeboval pomoc psychologa. Uklízíme a připravujeme se na znovuotevření," uvedl majitel Jiří Hanák. Prodejna bude podle něj zavřená do konce týdne.

Hodinky mají svá sériová čísla a jsou proto dohledatelné. „Nezbývá nám než doufat, že lupiči budou dopadení i s naším zbožím," doplnil klenotník. Jak dodal, firma je proti podobným případům pojištěná.

Vyloupené klenotnictví v brněnské Rašínově ulici. Ilustrační foto.

Kriminalisté ve středu začali vyhodnocovat stopy z místa činu. Ve čtvrtek za pomocí svědků a analýzy kamerových záznamů sestavili také podoby podezřelých, takzvané identikity.

Jeden z pachatelů měl na sobě červenou péřovou zimní bundu, tmavé kalhoty. Je štíhlé, asi 170 centimetrů vysoké postavy a má vousy strniště. Je mu přibližně pětadvacet let. Další dva pachatelé jsou ve věku kolem třicet let a asi 175 – 185 centimetrů vysocí. Měli na sobě tmavé oblečení.

Policie žádá svědky, kteří si mužů uvedeného popisu v době kolem patnácté hodiny v centru města všimli, aby se ozvali na bezplatnou linku 158.

Podle vyčíslené částky hrozí pachatelům až dvanáct let vězení. „V případech, kdy je škoda nižší než pět milionů korun, hrozí pachatelům pět až dvanáct let vězení. Když je částka vyšší, jde o osm až patnáct let," uvedla mluvčí jihomoravských policistů Petra Vedrová.