Dvaatřicetiletému muži při několika z patnácti vloupáních pomáhala jeho o pět let mladší známá. Scénář byl vždy velmi podobný. „Dvojice kradla z nedostatečně zabezpečených rodinných domků či společných prostor bytových domů. Nejčastěji si odnášeli elektroniku a kola," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb s tím, že kradené věci pak prodávali za zlomek jejich skutečné hodnoty v zastavárnách.

Podle policistů se ale dvojici ne vždy podařilo si něco z domu ukrást. „Při násilném vniknutí do objektu tak v těchto případech způsobili majitelům škody jen poškozením," sdělil mluvčí.

Policistům k dopadení dvojice pomohl majitel patnáctého domu, který se pokusili vykrást. Majitel muže vyrušil, když se snažil dostat do domu. Zloděj proto utekl. „Majitel ho ale o několik ulic dál dostihl. Pachatel se mu snažil namluvit, že šel do domu pouze vykonat potřebu. Majiteli ale neuniklo, že se snažil do kapsy schovat šroubovák. Proto na něj uhodil, že chce vidět občanku," popsal zásah majitele Šváb. Pachatele poté zadrželi policisté.

Dvaatřicetiletý zloděj neskončil v rukách policistů poprvé. „V minulosti byl čtrnáct krát soudně trestaný," sdělil policejní mluvčí.

Na svůj patnáctý trest za krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci muž čeká ve vazbě.

Dalšího pachatele podezřelého z krádeží ve Zlíně vypátrali policisté v sobotu v Hraběticích na Znojemsku. „Zlínští policisté po muži vyhlásili celostátní pátrání. Na jejich žádost jsme mu proto předali výzvu, aby se dostavil na tamní obvodní oddělení," uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.