Podle svědkyně přišla dívka, která byla v doprovodu své matky k psovi, kterého měl majitel uvázaného na vodítku. Zeptala se, zda si ho může pohladit. To majitel dovolil. „Pes byl klidný a pohladit se nechal,“ uvedla svědkyně.

Krátce po tom ale podle ní dívka přišla k psovi ještě jednou. Tentokrát se po ní ohnal. „Prokousl jí prst na ruce,“ popsala incident žena.

Když na místo přijeli strážníci, byl podle jejich mluvčí Denisy Kapitančikové majitel psa pryč. „Podle žen, které vše viděly, majitel řekl, že jde pro očkovací průkaz. Měl s ním prokázat, že je zvíře očkované proti vzteklině,“ uvedla Kapitančiková.

Muž se ale už na místo nevrátil. „Matka po incidentu vzala svou dceru k lékařce na ošetření. Lékařka po ní vyžadovala očkovací průkaz psa, který jí ale matka nemohla předložit. Strážníkům se muže, který pro průkaz údajně šel, nepodařilo vypátrat,“ uvedla Kapitančiková.

Protože byl pes uvázaný na vodítku, je podle ní majitel podezřelý pouze z přestupku. Případ si i přesto převzala republiková policie.Podle svědkyně venčil muž v místech incidentu psa už vícekrát. „Od té doby se tu ale neukázal,“ konstatovala žena.