Petici na server koncem minulého týdne umístila Američanka žijící v Brně Anne Johnsonová. Upozorňuje v ní, že dvacetiletý Dahlgren je Američan podezřelý z vraždy čtyř lidí v brněnských Ivanovicích.

„Předtím, než ho mohla vyslechnout policie, utekl do Spojených států amerických. Po žádosti českého ministerstva spravedlnosti by měl být vydaný do České republiky, aby mohl čelit obvinění," vysvětluje na webu petici Johnsonová.

Petici najdete zde www.change.org

Petici zatím podpořili jak Brňané, tak lidé ze zahraničí. S dokumentem na internetu souhlasí třeba Australanka Danni-Jean Holgatová. „Žila jsem v České republice dva a půl roku. Věřím, že za tak hrozný čin si Češi zaslouží spravedlnost," poznamenala v diskuzi pod peticí.

S Dahlgrenovým vydáním souhlasí také Američan Jay Turner. „Kdyby to bylo obráceně, Spojené státy by také chtěly, aby jim Češi podezřelého vydali. Kevin by se proto měl do Česka vrátit, aby mohl být vyslechnout a případně souzen," tvrdí na internetu Američan.

O Dahlgrenově vydání rozhodne americký soud poté, co ho o to Česká republika požádá. Musí to udělat do šedesáti dní od jeho dopadení. Policisté věří, že Američané poté Dahlgrena vydají. „Myslím, že důkazů pro to máme dost," uvedl šéf jihomoravských kriminalistů Antonín Hrdlička.