Vše začalo v pondělí odpoledne. Na linku 156 přišlo oznámení o zvláštním chování mužů z jednoho mercedesu. „Na přivaděči k dálnici D1 v Novém Lískovci měla posádka tohoto auta zastavovat projíždějící. Naše hlídka proto okamžitě vyrazila na místo,“ popsal začátek akce mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Jednotka na podezřelé auto narazila v Bítešské ulici za výjezdem z tunelu. Řidič jel velmi pomalu a měl zapnutá výstražná světla. „Po spatření hlídky ale hned zrychlil a vzápětí odbočil na benzinovou stanici,“ sdělil Ghanem. Dodal, že chování osmadvacetiletého muže bylo ještě zvláštnější proto, že natankoval pouze za dvě stě korun.

Strážníci muže vyzvali k prokázání totožnosti. Zjistili, že v podezřelém autě cestuje trojčlenná rumunsky mluvící posádka. „Zadní německá registrační značka byla plechová. Za chvíli ale vyšlo najevo, že ta přední je z papíru. Dalším ověřováním navíc jednotka zjistila, že mercedes je hledaný,“ informoval mluvčí.

Když strážníci zjistili jaká je situace, okamžitě přes operační středisko přivolali republikovou policii. Případ si k dalšímu dořešení převzala hlídka cizinecké policie.