Jednání se tak nakonec konalo jen za přítomnosti mladšího z obžalovaných. Řešil se při něm případ z léta loňského roku, kdy měli Kudrík s otcem napadnout třiatřicetiletého muže.

Vše začalo, když poškozený uklízel se svým malým synem auto. Kudrík k nim přišel a začal na ně mluvit. „Muž se s mladíkem odmítl bavit a poslal ho pryč. Po chvíli za ním přišel pětačtyřicetiletý otec mladíka a začali se hádat," popsala vloni případ policejní mluvčí Andrea Straková.

Při slovní potyčce se znovu objevil mladík. „S tyčí v ruce napadl muže. Spolu s otcem ho surově zbili," řekla tehdy mluvčí.

Napadený muž skončil s poraněními v obličeji a na těle. „Od té doby mám problémy s okem a byl jsem nucen podstoupit operace," vypověděl poškozený.

Policistům se krátce po útoku podařilo staršího agresora zadržet. Jeho syn ale na místě už nebyl. Strážci zákona proto vyhlásili pátrání, které skončilo asi po týdnu, když Kudrík sám přišel na policii. „Odjel jsem s přítelkyní na dovolenou na Balaton," vysvětloval v úterý u soudu.

Kromě toho ještě u soudu padlo, že psychický stav Kudríkova otce v minulosti zkoumal jeho lékař, který napsal, že je muž zaostalý. Staršího z útočníků soud také v minulosti zbavil způsobilosti k právním úkonům bez omezení.

Další nové informace úterní líčení nepřineslo. Soud bude pokračovat osmnáctého a devatenáctého listopadu.

VERONIKA PAPOUŠKOVÁ