Muže, po němž pátrali i pražští policisté, viní nejméně z šesti případů podvodu. „V Praze navštěvoval různé obchodní společnosti a požadoval zapůjčení zboží, podle svých slov pro reklamní účely. Produkty měl do určitého termínu bez poškození vrátit, nikdy to ale neudělal. Šlo například o značkové oblečení nebo hodinky," upřesnila ve středu policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Podle ní dále v Brně a Praze navštěvoval hotely, kde vždy přenocoval bez zaplacení. „Neuhradil ani drahé občerstvení. Na recepci uvedl nepravdivé údaje, kam zaslat fakturu," doplnila Cejnková.

Mladý podvodník podle policie také na cizí jméno uzavřel smlouvu na koupi mobilního telefonu, který potom používal bez zaplacení. 

Strážci zákona podezřelého zadrželi v pondělí v jednom z brněnských hotelů, kde se v ten den ubytoval. „V době zadržení měl mladík u sebe domácího králíka. Zatímco mladík putoval do policejní cely, králík musel do útulku," popsala Cejnková. Muž nyní čeká na rozhodnutí o vazbě a hrozí mu až pětiletý pobyt za mřížemi.