Toho se měl dopustit v opilosti po hádce se svou přítelkyní. „Nejméně jednou ji udeřil. Pak ji polil ovocným destilátem a nasáklé oblečení zapálil. Žena utrpěla popáleniny druhého až třetího stupně na obličeji, krku i břiše," uvedla státní zástupkyně Zuzana Zámoravcová. Dodala, že život oběti zachránila pouze včasná pomoc záchranářů.

Obžalovaný vinu odmítl. „Nic takového jsem neudělal. Seděli jsme spolu v hospodě a pili asi od jedné hodiny odpoledne. Měl jsem asi pět vodek a šest piv," vyprávěl u soudu Kovařík. Dodal, že z hospody odešla jeho družka dřív.

Když za ní muž přibližně o půl deváté večer přišel do pokoje ubytovny, kde spolu pár žil, drama začalo. „Seděla na posteli a vyjela na mě, kde jsem tak dlouho. Pila kořalku, kterou měla v kanystru, a vyhazovala mě z pokoje. Chtěl jsem, aby přestala pít a pokusil se jí kanystr sebrat. Přetahovali jsme se o něj," uvedl Kovařík.

Po souboji o nádobu se slivovicí skončili podle něj on i jeho družka polití. „Šel jsem ke skříni zabalit si věci. Chtěla cigarety, hodil sem je po ní. Pak najednou začala ječet, hořela. Hasil jsem ji," řekl Kovařík.

Když se žena dostala na chodbu ubytovny, kde upadla, pomohli jí i další lidé a následně přivolaní záchranáři. Senátu krajského soudu v úterý dvě svědkyně sdělily, co jim popálená ještě před odjezdem do nemocnice řekla. Kovařík ji prý zbil a zapálil.

U soudu ale v úterý žena takovou verzi vyloučila. „Vynadala jsem mu a zapálila si. V tu chvíli jsem začala hořet. On mě hasil. Vyběhla jsem z pokoje a spadla na zem," sdělila žena.

Jak a proč začala hořet, tedy zatím není jisté. Jasné je ale to, že Kovařík atmosféru soudní síně už dobře zná. Odsuzující verdikt si vyslechl už několikrát. Naposled dostal u Městského soudu v Brně tři a půl roku dlouhý trest za to, že v listopadu roku 2011 napadl v Brně v hospodě jiného muže. Ten po úderech loktem a pěstí skončil s pohmožděním mozku a poraněným okem v nemocnici.

Tentokrát Kovaříkovi v případě odsouzení hrozí až dvacetiletý pobyt za mřížemi nebo i výjimečný trest.