Počítače, projektory a další elektroniku potřebnou k výuce odnášel z brněnských vysokých škol třicetiletý zloděj, kterého v uplynulých dnech dopadli policisté. Muže obvinil policejní komisař z bezmála padesáti krádeží s téměř milionovou škodou.

„Scénář krádeží byl vcelku jednoduchý. Muž studentského vzezření se v pohodě dostal do budovy a tam jen čekal na vhodnou chvíli. Pak z otevřené přednáškové místnosti či kanceláře vzal vytipovanou elektroniku. Ve všech případech se výhradně specializoval na elektronická zařízení, která mohl obratem snadno prodat,“ řekl brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Fantom univerzit, jak mu přezdívalo vedení vysokých škol a kriminalisté, prodával ukradené věci jak v zastavárnách, tak náhodným zákazníkům v restauracích či přímo na ulici. „Mladý muž přiznal, že většinu získaných prostředků utratil za drogy. Zloděj s poměrně bohatou trestní minulostí je nyní vazebně stíhaný a za svou trestnou činnost může být odsouzen až k osmi letům vězení,“ uvedl jeden z kriminalistů, který na případu pracoval.