Půl milionu korun sebrali v prosinci 2007 při loupežném přepadení dva sedmnáctiletí mladíci v supermarketu Billa v brněnské Křídlovické ulici. Policie po nich pátrala více než rok. V uplynulých dnech je dopadla.

„Předposlední prosincový den v roce 2007 večer vnikli dva maskovaní muži zadním vchodem do prodejny. Pod pohrůžkou střelné zbraně a nože zavedli pracovníka ostrahy a pokladní do mrazícího boxu, kde je přinutili lehnout si na zem a pak je svázali. Zástupkyně vedoucího jim musela vydat téměř půl milionu korun a také si lehnout v kanceláři na zem,“ přiblížila loupežné přepadení brněnská policejní mluvčí Andrea Procházková.

Poté, co dvojice z místa činu utekla se podařilo muži v mrazícím boxu vyprostit z provazů a otevřít dveře. Na místo ihned přivolali policii. Pátrací akce byla však tehdy neúspěšná. Nicméně policisté na tomto případu dále intenzivně pracovali a v těchto dnech se jim podařilo vše objasnit.

„Podezřelými jsou dva sedmadvacetiletí mladíci. Jeden z nich v minulosti pracoval v prodejně jako pracovník ostrahy, takže místo dobře znal,“ uvedl jeden z kriminalistů, který na případu pracoval.

V současné době je jeden z pachatelů ve vazbě a je stíhaný za trestný čin loupeže. Druhý mladík je dokonce už ve vězení. Tam si odpykává trest za jiné loupežné přepadení, které spáchal mimo Brno. Oběma lupičům hrozí až deset let pobytu za mřížemi.