Policie se nechtěla ke zprávě vyjadřovat. Její mluvčí Bohumil Malášek přesto informaci Deníku Rovnost nevyvrátil. „Vyšetřujeme závažný trestný čin z pátečního večera. Událost se stala ve večerních hodinách ve vlaku směrem z Brna do Adamova," sdělil Malášek. 

Smrt cestujícího na palubě vlaku ovšem potvrdilo prohlášení na facebookovém profilu Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje. „Vlaková četa nahlásila kolaps cestujícího. Podle informací, které policie zjistila na místě, byl cestující postřelen jiným cestujícím, kterého znal. Postřelený na místě svým zraněním podlehl,“  uvádí se v prohlášení.

Nočním brnem prošel žhář. Zapaloval kontejnery a popelnice, poničil i motorku.
Žhář v noci prošel Brnem. Způsobil škodu za pětačtyřicet tisíc

Policie kvůli této mimořádnosti nechala zastavit provoz na trati mezi brněnskými Židenicemi a Adamovem na Blanensku. Omezení se dotklo čtyř vlaků, z toho dva vlaky musely České dráhy mezi Adamovem a Brnem nahradit autobusy. Jeden vlak nabral devadesátiminutové zpoždění. „Omezení trvalo skoro do jedné hodiny v noci. V úseku Bílovice nad Svitavou-Letovice byl provoz po jedné ze dvou tratových kolejí," potvrdila Deníku Rovnost mluvčí Českých drah Monika Bezuchová.

Střelba ve vlaku
•Událost se stala ve spoji číslo 4736 s odjezdem z Brna ve 22:01 v pátek.
•Vlaková četa ohlásila kolaps cestujícího.
•Cesujícího, muže, střelil jiný cestující. Měli se znát.
•Podle informací Deníku Rovnost střelec z vlaku uprchl. Policie tuto informaci nechtěla komentovat.


Podle ženy, která ve vlaku cestovala, policisté cestující lustrovali a vyslýchali. „Byl to děs. Všude bylo spousta policistů. Domů jsem se dostala až o půl druhé ráno,“ popsala pro Deník Rovnost žena, která si nepřála zveřejnit své jméno. Redakce ji ale zná.

Podle zjištění Deníku Rovnost měl střelec zastřelit muže a z vlaku utéct ještě před příjezdem policie. „Případ vyšetřujeme,“ odmítl více zjištění Deníku Rovnost komentoval mluvčí Malášek.

Vražda není v Brně a okolí ojedinělá, od začátku roku vyšetřovali policisté více než tři vraždy. První násilná smrt byla v Řečkovicích a to hned v únoru. Pětačtyřicetiletá žena tehdy zabila svou dvaasedmdesátiletou matku. K další došlo o měsíc později v zahrádkářské kolonii v brněnských Černovicích. Při požáru chatky hasiči objevili na místě tělo sedmapadesátiletého důchodce, kterého zavraždil pětačtyřicetiletý muž. Na konci srpna řešili policisté vraždu devětasedmdesátileté důchodkyně, kterou zavraždil její známý. Pachatele dopadli po dvou dnech.

Vnitřek karmy. Ilustrační foto.
Rodina v Brně se přiotrávila oxidem uhelnatým. Ženu se nepodařilo zachránit

JOLANA HALALOVÁ, PAVEL VIČAR