Dívka se zhroutila a až do porodu zůstane v nemocnici. Zneužité navíc hrozilo vyloučení ze školy. O případu informoval jako první deník Šíp.

"Pětačtyřicetiletého muže jsme obvinili z pohlavního zneužívání a ohrožování mravní výchovy mládeže. Jak dlouho to budeme vyšetřovat, vůbec netuším. Záleží na znaleckých posudcích," řekl velitel vyškovské kriminální policie Jan Molčan.

Případ se do médií dostal kvůli podivnému chování třídní učitelky Zoji Obořilové. Ta na třídních schůzkách nechala hlasovat rodiče, jestli má nechat zneužívanou dívku vyloučit ze školy. „Ještě teď se z toho nemůžu vzpamatovat. Přišli jsme na běžné třídní schůzky a najednou jsme měli hlasovat o osudu někoho, koho ani neznáme. Nikdo z rodičů navíc nevěděl nic o okolnostech dívčina otěhotnění,“ řekla Šípu matka, kterou jednání učitelky šokovalo natolik, že na ně upozornila novináře.

Většina rodičů s vyloučením nesouhlasila. Vedení školy odmítá případ komentovat. Muž, který dívku svedl a několikrát zneužil, žil podle zjištění Šípu v nedaleké obci. Už se však odstěhoval pryč.

Podrobnosti najdete v úterním vydání brněnského Deníku Rovnost