Ve všech osmi případech krádeží hrál hlavní roli jeden ze sedmadvacetiletých mužů. „Někdy kradl sám, jindy mu pomáhal jeho stejně starý kolega nebo podezřelá žena," informovala v pondělí o případu policejní mluvčí Andrea Straková.

Trojice má na svědomí vloupání do kanceláří, ale také krádež mobilního telefonu z odloženého batohu. „Ve čtyřech případech odmontovali také bezpečnostní kamery umístěné na bytových domech nebo ve firmách. Celkem tak odcizením a poškozením cizích věcí způsobili škodu přibližně osmdesát tisíc korun," uvedla Straková.

Zloději nyní čelí obvinění z trestných činů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. „Muži již byli v minulosti za podobnou činnost trestáni, stíháni jsou proto vazebně," dodala mluvčí s tím, že mohou skončit ve vězení jeden na tři a druhý až na pět let. Ženě hrozí za krádeže dvouletý trest.

Sotva policisté uzavřeli jeden případ, mají před sebou další úkol. V těchto dnech totiž neznámý pachatel vykradl benzínovou pumpu ve Vojkovicích na Brněnsku.

Do obchodu u benzínky se dostal po poničení dveří betonovým patníkem, který ležel nedaleko. „V obchodě se zajímal pouze o cigarety. Ukradením několika desítek kartonů, ale také poničením dveří a vybavení obchodu, způsobil majiteli škodu nejméně sedmdesát tisíc korun," informoval o případu policejní mluvčí Bohumil Malášek.