Podle zjištění Brněnského deníku Rovnost požadovali policisté mimo službu po dvou ženách sex. „Nedaleko místa incidentu hlídkovali před třetí hodinou ráno 13. června strážníci. Oslovily je ženy, které uvedly, že je napadli dva muži. Prý o sobě útočníci tvrdili, že jsou to policisté," sdělil mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Nejdříve je podle nich uráželi a pak muž jednu z nich chytili pod krkem. „Hlídka došla před nádraží a tam dva podezřelé našla. Vyzvala je k předložení dokladů a hlídala do příjezdu republikových policistů, kterou zavolal, aby si vyšetřování události převzala," popsal událost Ghanem.

Policisté od nich dostali oznámení narušení veřejného pořádku. „Dorazili na místo a dva muže, kteří tam byli, v klidu převezli na služebnu. Když zjistili, že jsou to kolegové, zavolali Generální inspekci bezpečnostních sborů," konstatovala mluvčí jihomoravské policie Petra Vedrová.

Inspekce nezjistila, že by muži spáchali nějaký trestný čin. „Případem jsme se zabývali. Předali jsme ho veliteli Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robertu Šlachtovi, aby své podřízené kázeňsky potrestal," sdělila mluvčí generální inspekce Radka Sandorová.

Mluvčí útvaru Pavel Hanták konstatoval, že Šlachta hodlá dvojici potrestat razantně. Zatím se ale událostí zabývají vnitřní kontrolní orgány jeho útvaru. „Jednání obou policistů se neslučuje s tím, co velitel od svých podřízených očekává. Událost vrhá špatný stín na celý útvar," prohlásil Hanták.