Zatím celníci našli asi sto pytlů zboží se značkou některé ze známých firem. „Jejich počet ale ještě rozhodně není konečný," upozornila Temňáková.

Podobně velká kontrola je podle ní výjimečná. „Na tržnice chodíme takřka každý týden. Většinou tam jde ale jen několik našich pracovníků. Podobně velká akce je náročná na přípravu i počet zaměstnanců. Proto ji nemůžeme dělat například každý čtvrtrok," vysvětlila mluvčí.

To, že celníci na tržnici zůstávají i v noci, je podle ní nutné. „Prostor je to velmi rozhlehlý a za jeden den nestihnou prověřit vše, co mají v plánu. Naopak ale nemohou večer odejít a ráno se vrátit s tím, že budou pokračovat, kde skončili," okomentovala Temňáková.

Dvě tržnice v Olomoucké ulici jsou podle ní na jižní Moravě co do počtu stánků největší. „Čítají dohromady asi tisíc míst. Při této kontrole jsme se zaměřili ale jen na tu vzdálenější s číslem popisným 65," řekla mluvčí.

Oproti například také často kontrolované tržnici v Hatích na Znojemsku, která je menší, fungují brněnské tržnice také jako velkosklady pro různé menší odběratele. „Chodí tam kvůli tomu menší poměr běžných zákazníků než v Hatích," vysvětlila Temňáková.