V noci na sobotu navštívil bar v Ivančicích neznámý zloděj. Podle policejního mluvčího Bohumila Maláška se do provozovny dostal násilím. „Poničil hned několik zámků a mříže. Z bazaru si odnesl několik notebooků, různá herní zařízení, mobilní telefony a další věci," informoval Malášek.

Dodal, že herna slouží také jako zastavárna. Proto v ní měl majitel nářadí a náčiní pro kutily nachystané k prodeji. O ně je zloděj připravil také. „Celková škoda se vyšplhala na více než sedmdesát tisíc korun," sdělil mluvčí.

Téměř poloviční škodu způsobil zloděj v Rajhradě. Z tamějšího skladu o víkendu ukradl více než dvacet plynových lahví. Podle Maláška se i druhý zloděj dostal do objektu pomocí násilí. Propanbutanové láhve našel ve skladu plynové čerpací stanice ve městě.

Nejprve poničil dvoumetrový drátěný plot a poté násilně otevřel také klec s uskladněnými propanbutanovými láhvemi. „Potom už mu nic nebránilo, aby si je postupně nerušeně odnesl," popsal krádež mluvčí.

Celkem si zloděj odnesl čtrnáct desetikilogramových lahví a dvanáct dvoukilogramových lahví s propanbutanem. „Majiteli čerpací stanice tak způsobil škodu za nejméně třicet tisíc korun," dodal mluvčí.