Informaci o muži dostali strážníci náhodou při běžné kontrole jedné z královopolských heren. „Od jednoho z hostů se dozvěděli, že se v podniku pohyboval muž, který údajně manipuloval s krátkou střelnou zbraní. Zatímco hrál na automatech, měl prý pistoli položenou vedle sebe na parapetu. Po skončení hry si údajně zastrčil zbraň za pas a odešel," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Podívejte se na video z pátrání po muži:
#video|7486044#

Do pátrání se pak zapojily další dvě hlídky a informaci dostali i státní policisté. Jedna z hlídek pak muže zahlédla, jak nastupuje do tramvaje a vydala se za ním. „Přes dispečink dopravního podniku se strážníci domluvili, že tramvaj neodjede z další zastávky, dokud hlídky nevstoupí dovnitř a podezřelého nezajistí. Na zastávce Pionýrská strážníci společně se státními policisty dvaatřicetiletého podezřelého bez jakéhokoli odporu vyvedli ven," doplnil Ghanem.

Muž u sebe skutečně pistoli měl, ukázalo se ovšem, že je určená k hraní airsoftu. Na první pohled byla ale od skutečné zbraně nerozpoznatelná.

Muž svým jednáním nespáchal žádný trestný čin, ale bude se muset zpovídat ve správním řízení pro podezření z přestupku podle zákona o zbraních a střelivu.