Svědkyně s manželem byli jedni z prvních lidí, kterým se napadená o nepříjemném zážitku svěřila. „Za několik dní po útoku za námi přišla a byla ve zuboženém stavu. Plakala, okolo očí měla velké modřiny, bez podpírání syna by sama nebyla schopná ani dojít. Také po psychické stránce na tom nebyla dobře," uvedla žena, která si nepřála uvést jméno. Podle ní prvnímu útoku předcházela hádka o peníze. „Olšák po ní chtěl peníze, ale ona mu je nechtěla dát. Začali se hádat. On na ni hodil desku, na kterou si sedl a bil ji. Podařilo se jí vymanit a zavolat policisty. Ti ho z bytu vykázali. Po útoku měla velké modřiny na rukách," uvedla žena.

Obžalovaný však vinu zcela popírá. „Přítelkyně je velice náchylná k modřinám, dělají se jí snad samy. Nikdy bych ji neuhodil a ona to věděla. V žádném případě jsem ji nenapadl. Nebylo to poprvé, kdy na mě slovně nebo fyzicky zaútočila. Začala ona a já jsem si to tentokrát už nenechal líbit a hodil jsem po ní tou deskou. To bylo všechno, jinak jsem jí nic neudělal," hájil se Olšák.

Po zhruba dvou týdnech ji měl obžalovaný napadnout znovu. „Dozvěděla jsem se to tak, že mi napsala smsku, že je zraněná a že nemůže přijít do práce. Nejprve mi tvrdila, že ji napadli Romové. Nevěřila jsem jí. Věděla jsem, že to udělal Olšák. Potom se přiznala, že to byl skutečně on," řekla žena.

Podle Eichlerové bil obžalovaný přítelkyni pěstmi do obličeje, pak ji povalil na zem, chytil za vlasy a bil jí hlavou do podlahy. „Když se dostala k mobilu, rozbil jí ho. Poté se napadené podařilo dostat k noži, ale útočník jí zkroutil ruku a nožem jí mířil na hrudník. Po dalším bití ženu nakonec umyl, uložil, ale nedovolil jí svobodně se pohybovat. I když věděl, že je žena vyčerpaná a nemůže se bránit, tak jí v posteli zasunul prsty do pochvy," dodala státní zástupkyně. Když Olšák v noci usnul, poškozená prohledala byt a našla náhradní klíče a z bytu utekla. Syn ji druhý den odvezl k doktorovi. „Měla dvě zlomená žebra, zlomený nos a pohmožděniny," uvedl syn.

Svědkyně ihned potom, co se jí napadená svěřila, zavolala na linku pro týrané ženy. „Ti nám poradili, abychom šli na policii. S nimi jsem potom šla k ní do bytu. Poškozená se tam bála jít. Nechtěla se tam už vrátit, potom se odstěhovala pryč," uvedla žena. Když napadená začala po útoku chodit do práce, měla strach jít po městě sama. Bála se ho. „Občas jsem ji proto vozila domů autem," řekla svědkyně.

Senát v čele se soudkyní Jaroslavou Bartošovou rozhodoval také o tom, zda Olšák zůstane i nadále ve vazbě. Po poradě se shodli na tom, že důvody pro vazbu i nadále trvají.

Bartošová odročila jednání na první září, kdy před soud předstoupí poslední svědkyně, a poté vynese rozsudek. Eichlerová také i nadále požaduje nové vypracování lékařského posudku.

Olšákovi hrozí za ublížení na zdraví, vydírání, znásilnění, porušování domovní svobody, nebezpečné vyhrožování až dvanáct let za mřížemi.