„Když pachatel uviděl známou tvář, rozhodl se staršího muže obrat o peníze, které měl mít u sebe. Začal ho škrtit a vyhrožoval mu smrtí. Jeho komplic mezitím překvapeného napadeného prohledal a sebral mu peněženku, ve které bylo osm set korun," sdělil mluvčí brněnských policistů Pavel Šváb.

Oběti se po chvíli podařilo ze sevření vyprostit a pokusit se o útěk. Útočník ale dvaapadesátiletého muže po několika metrech dostihl. „Srazil ho na zem a dokonce mu šlapal po hrudníku," popsal brutální chování lupiče mluvčí.

Nakonec útočníci oběť nechali a z místa zmizeli. Spravedlnosti ale neunikali dlouho. Za hodinu a půl je zadržela při pátrací akci policejní hlídka ve Skandinávské ulici. „Čtyřiatřicetiletý útočník si připsal další položku do dlouhého seznamu trestných činů. Jemu i jeho komplici už kriminalisté sdělili obvinění," konstatoval Šváb.

Dvojice teď čeká na rozhodnutí soudu o tom, jestli další dny stráví za mřížemi ve vazbě. V případě odsouzení hrozí mužům za loupež až desetiletý pobyt ve vězení.