Třiapadesátiletý muž v pátek zastavil autem značky Hyundai na chodníku před ředitelstvím a když jej pracovnice ostrahy napomenula, aby jej přeparkoval, začal se chovat agresivně a odtlačovat ji. „Vešla proto do budovy, odkud si přivolala na pomoc nejbližší hlídku. Řidič mezi tím své auto fotografoval z různých úhlů," přiblížil v neděli situaci mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Jakmile řidič zaslechl majáky přijíždějící autohlídky, nasedl do auta a začal okamžitě ujíždět. Strážníci jej pronásledovali Hrnčířskou a Bayerovou ulicí. „Muž jim při jízdě kličkováním bránil v předjetí, najížděl do protisměru a prudce brzdil. Na křižovatce s Kotlářskou ulicí dokonce projel na červenou," popsal Ghanem.

Strážníci podle něj po celou dobu pronásledování předávali informace o jeho jízdě dalším dvěma hlídkám v nejbližším okolí. „Jedna z nich zahradila řidiči výjezd z jednosměrky v Botanické ulici, a tak se ocitl v sevření mezi dvěma služebními auty. Vystoupil až pod hrozbou namířené služební zbraně," vylíčil mluvčí.

Situaci následně řidič zlehčoval a chování vysvětlil tím, že zákony jsou od toho, aby se porušovaly. Alkohol ani drogy se u něj na místě nepotvrdily. Případ strážníci postoupili republikovým policistům kvůli podezření ze spáchání trestného činu.

Zdroj: Městská policie Brno

Zdroj: Městská policie Brno