Kromě pobytu ve vězení čeká odsouzeného i ochranná sexuologická ústavní léčba. „Obžalovaný se doznal. Policie na místě zajistila stopy. O vině nebylo pochyb. Co se trestu týče, je třeba zohlednit dobu, po jakou obžalovaný trestnou činnost páchal," uvedla přísedící soudkyně Markéta Jirsová, když odůvodňovala rozhodnutí potvrdit dřívější výrok Okresního soudu ve Znojmě.

Ten ve věci rozhodl vloni v listopadu. Obžalovaný si podal odvolání. Jeho obhájce Radek Sedlák se v úterý pokoušel přesvědčit soud, že na muže se vztahuje amnestie. „Obžalovaný splňuje podmínky amnestie. Týká se ho druhý článek. Ten říká, že má být zastavené jakékoliv stíhání pro trestné činy, za které trestní zákoník stanoví trest nepřevyšující deset let," řekl. Dodal, že věc konzultoval s jazykovědci.

Věta, která v druhém článku amnestie určuje, že trestní stíhání musí trvat déle než osm let, se podle obhájce týká pouze předchozích několika slov. Ty zmiňují jako výjimku trestní stíhání proti uprchlému.

Státní zástupkyně Jana Čuhelová s tímto výkladem amnestie nesouhlasila. „Odvolání považuji za nedůvodné. Rozhodnutí okresního soudu bylo správné. Jsem přesvědčená, že amnestie se na toto nevztahuje," řekla.

Obžalovaný se v úterý u krajského soudu odmítl vyjádřit. Potom, co senát jeho odvolání zamítl, zbývá muži poslední možnost. Může si podat dovolání k Nejvyššímu soudu.