O případu informoval ve středu dopoledne policejní mluvčí Pavel Šváb. „V pondělí o půl druhé v noci nás kontaktoval majitel občerstvení v Bystrci, že mu přišla na mobil zpráva o vloupání do objektu. Když policisté s majitelem objekt kontrolovali, zjistili, že má vypáčené okno. Vzápětí ze sousední zahrady vyběhl pachatel, který nereagoval na výzvy k zastavení," popsal začátek náročného pronásledování Šváb.

Pachateli s policisty za zády se podle něj podařilo dočasně zmizet v areálu blízkého zahradnictví. „V tomto okamžiku dorazila k areálu další hlídka. Vzhledem k nepřehlednosti situace zkontaktoval jeden z policistů řidiče zaparkovaného nočního autobusu městské hromadné dopravy a vyzval ho, aby areál osvětloval dálkovými světly. Muže policisté vzápětí spatřili mezi stavebním materiálem a skleníky," řekl Šváb.

Dodal, že pachatel na výzvu policistů opět nereagoval a snažil se zmizet v přilehlém truhlářství. „Tam se obklíčen ukryl ve vikýři. To už byla snadná práce pro služebního psa, který pachatele hravé donutil k opuštění úkrytu. Při následné prohlídce jsme zjistili, že se zloděj na útěku zranil, ztratil botu a odcizil pouze drobné mince v hodnotě dvou set korun," doplnil mluvčí.