Nejvyšší soud dovolání nevyhověl, protože nepřezkoumává námitky týkající se skutkového zjištění tedy hodnocení důkazů nebo jejich neúplnost. „Oba obvinění v dovolání opakovali námitky, které již uplatnili v předchozích stádiích trestního řízení,“ informovala mluvčí krajského soudu Eva Sigmundová.

Tři bývalí policisté jsou podezřelí z toho, že v uniformách zastavili dodávku bezpečnostní agentury a ozbrojení ruční protitankovou střelou se pak zmocnili sedmasedmdesáti milionů korun. Případ projednává Krajský soud v Brně.
Loupeži 77 milionů mohl napomáhat velitel, řekl řidič přepadeného transportu

Podle soudce rozhodli v předchozí soudy srozumitelně a fakt, že s ním obžalovaní nesouhlasí není důvod k dovolání.. „Z hlediska rozhodnutí o podaných dovoláních je podstatné, že oba soudy jasně, srozumitelně, přehledně, ověřitelně a zejména logicky vyložily své hodnotící úvahy, nedopustily se žádné deformace důkazů,“ píše v rozsudku.

Roman Dolíhal stráví ve vězení dvacet let. Soud ho totiž uznal vinným i za pozdější vraždu pravděpodobného komplice, velitele vozu převážejícího peníze. Jaroslav Havlík si odsedí jedenáct let vězení.

Ilustrační foto.
Pokud můžete, vyjeďte jindy, varují policisté před páteční dopravou

Bratr hlavního aktéra Antonín Dolíhal si za svůj podíl na přepadení vozu vyslechl trest deset let. Jiří Bartoň, který pomáhal odklízet tělo velitele vozu, dostal u Krajského soudu v Brně 2,5 roku vězení s podmínečným odkladem na čtyři roky.