Soud v Alexandrii odmítl argument obhajoby, že je Dahlgrenova vazba nezákonná. Dahlgrenův obhájce Theodore Simon na odpoledním slyšení zpochybnil zákonnost klientovy vazby. Soud mu ale nevyhověl. Zatímco obhájce označil důkazy, které soudu dodali čeští kriminalisté, za nedostatečné pro vazbu, soudu postačují. Ve vazbě podle něj v minulosti seděli i lidé, proti nimž bylo důkazů daleko méně.

Na slyšení nepadla ani výše kauce, která by mohla dostat podezřelého na svobodu. Soud o ní vůbec nejednal. „Další slyšení soud zatím nenařídil. V létě ale bude rozhodovat o Dahlgrenově vydání k trestnímu stíhání do České republiky," uvedla televize ve zprávách. České ministerstvo zahraničí může o vydání podezřelého požádat do poloviny července. „Čekáme na kompletní důkazy a dokumenty od státního zastupitelství," uvedla mluvčí ministerstva spravedlnosti Štěpánka Čechová.

Prokurátor v úterý také potvrdil, že českým kriminalistům už odeslali pět krabic osobních věcí, které měl podezřelý u sebe ve chvíli, kdy ho na washingtonském letišti zatkla policie.

Stání se zúčastnil také konzul, kterého vyslalo ministerstvo zahraničí České republiky. Brněnskému deníku Rovnost to v úterý potvrdila mluvčí a ředitelka odboru Johana Grohová. „Konzula jsme vyslali, aby stání sledoval. Jelikož ale zatím čas dalšího není určený, vrací se zpátky do České republiky. Na příští stání ho ale zase určitě vyšleme," informovala Grohová.

Dahlgren je obviněný z toho, že v brněnských Ivanovicích zavraždil rodinu, u které bydlel. Ten ovšem tvrdí, že je nevinný a zabitou rodinu pouze našel.

Ze spisu americké prokuratury vyplývá, že se Američan s nejmladším synem domlouval, že si půjdou zaběhat. V té době už ale podle spisu byla mrtvá jak matka rodiny, tak otec a starší syn. Právě matka zemřela jako první. O čase jejího úmrtí mají svědčit hodinky oběti,které ukazovali osm hodin ráno. V dalších hodinách pak zemřel otec a starší syn.

Nejmladší syn a poslední oběť vraždění zřejmě zemřel po poledni. „Musel přijít domů podle výpovědi spolužáků kolem půl jedné. Soused zavražděné rodiny slyšel hlasitý výkřik mezi půl jednou a jednou. Z domu šel Dahlgren na autobus po půl třetí. Do centra Brna odjel autobusem nejpozději 14:42. Následně pak taxíkem do Vídně," stojí v dokumentu.

V době mezi vraždami viděli Dahlgrena v domě v brněnských Ivanovicích nejméně dva svědci. Vyvrátili tak jeho tvrzení, že své příbuzné našel už mrtvé.

Před devátou ráno, tedy několik minut po první vraždě, přebíral Dahlgren poštu od pošťačky. V jedenáct pak přišla do domu uklízečka, kterou podezřelý poslal domů. Před půl jedenáctou ještě posílal zprávu matce jednoho ze svých studentů, že ruší doučování angličtiny, protože odjíždí do Ameriky. Ve čtvrt na čtyři odpoledne odeslal poslední zprávu. Známému rodiny oznámil, že míří do Vídně. Tam z centra Brna odjel taxíkem.