Obhájci aktérů případu uvízli v zácpě, která se vytvořila ve Vyškově kvůli dopravní nehodě. Na lavici obžalovaných usedla pětice mužů – Ladislav Daniš, jeho syn Lucián, Richard Rafael, Ladislav Gruľo a Jiří Daniš. Ti se před soudem zpovídají z těžkého ublížení na zdraví a pokusu o vraždu, kterého se měli dopustit v Prostějově loni v červenci v domě Josefa Lakatoše. Ten se k soudu opět nedostavil.

„Obžalovaní vtrhli ve tři ráno do Lakatošova bytu vyzbrojení dřevěnými holemi a basebalovými pálkami. Útočníci vyrazili dveře a začali do oběti bušit holemi. Když Lakatoš ležel na zemi, namířil na něj Ladislav Daniš zbraň a střelil ho do břicha,“ přiblížil útok státní zástupce Ivan Hrazdira. Lakatoš se musel podrobit náročné operaci a pouze díky včasnému zásahu záchranářů útok přežil.

Za vším přitom stojí žena – manželka Luciána Daniše Sylvie Lakatošová z Prostějova, která po letech manželství našla zalíbení v jiném muži. Tím byl právě jistý Lakatoš z Brna.

Pětice svou vinu od počátku popírá. Předseda senátu krajského soudu již dnes předpokládá, že proces se potáhne přibližně čtvrt roku.