Kupčíkův advokát Josef Vít požadoval zrušení rozsudku a vrácení případu k okresnímu soudu ve Vyškově, který se případem zabýval. Podle něj se nepodařilo čin Kupčíkovi prokázat. „Dotyčná vůbec v době, kdy ji měl muž zneužít, nebyla v Boškůvkách. Byla totiž u svých příbuzných v Pustiměři. Potvrzuje to několik svědků, například taxikář, který ji vezl pryč," uvedl obhájce.

Vít poukázal především na dalšího svědka. Dnes sedmnáctiletý mladík nejdříve také potvrdil, že dívka byla v inkriminované době pryč. Pak ale výpověď změnil. „Mluvili jsme spolu a řekl mi, že ho ke změně výpovědi donutila matka údajně poškozené dívky. Nabídla mu pomoc s bydlením, když bude tvrdit, že dívka byla v Boškůvkách. Sám mi pak přiznal, že lhal a nyní chce změnit výpověď a říci, jak vše skutečně bylo," uvedl advokát.

Soudce Zdeněk Lukovský ale jeho žádost zamítl a trest z letošního ledna muži potvrdil. „Obžalovaný z velké části pouze opakuje to, co již říkal. Obhájcem zmiňovaného svědka pak nemá evidentně cenu vyslýchat. Pokud chce opakovaně měnit svou výpověď, je pro soud nevěrohodný," odůvodnil předseda senátu rozsudek.

Kupčík s výsledkem spokojený nebyl. O své nevině je přesvědčen. „Všichni potvrzují, že byla ta dívka pryč a nikdo jim nevěří. Jen ona sama říká něco jiného. Ani se nedivím, když pět let slyší, jak jsem zneužíval její sestru," prohlásil muž po vynesení rozsudku. Narážel tak na předchozí případ, ve kterém udržoval od jara 2007 do dubna následujícího roku intimní vztah s tehdy třináctiletou dívkou, se kterou dokonce zplodil dítě. Jednalo se o starší sestru dívky, jejíž případ projednával soud ve středu. Za první případ dostal muž v roce 2008 tříletý trest s pětiletou podmínkou. Tento rozsudek ale soud zrušil a za oba případy uložil Kupčíkovi tříapůlletý trest.