Rusňák se v sobotu rozhodl ukončit své členství v hnutí ANO. V pátek jej vyslýchala v Holešově na Kroměřížsku policie v případu úniku informací z policejních spisů. „Rozhodl jsem se ukončit členství, protože je v případu napadána moje rodina. Nikdy jsem nebyl aktivní člen hnutí, brněnské organizaci jsem ovšem věnoval v roce 2014 dar. Nechci, aby tato kauza znehodnotila dobrou práci a výsledky brněnské organizace," okomentoval své rozhodnutí Rusňák.

Rusňákův odchod ze strany přitom už v pátek požadoval předseda hnutí Andrej Babiš. „Brněnská organizace, do které patří, má ovšem jiný názor," neskrýval své rozhořčení Babiš. Brněnský primátor Petr Vokřál, který je zároveň místopředseda hnutí, totiž navrhl, aby Rusňák měl jen pozastavené členství. „Měli bychom ctít presumpci neviny," uvedl.

Premiér Bohuslav Sobotka během rozhovoru Deníku.
Sobotka: Odmítnutím Schillerové jsem ANO zachránil od ještě většího maléru

Přestože sám Rusňák není politicky aktivní, jeho manželka Petra je brněnskou radní pro marketing a cestovní ruch. Zároveň je zeť náměstkyně ministra financí Aleny Schillerové, kterou nedávno premiér Bohuslav Sobotka odmítl jmenovat ministryní. „Ještě před týdnem mi nutil Babiš Rusňákovu tchýni Schillerovou jako novou ministryni financí a strašně se rozčiloval, když jsem její nominaci odmítl. Dnes by mi měl za mé rozhodnutí poděkovat! Zachránil jsem ANO od ještě většího maléru," napsal na svém facebookovém profilu Sobotka.

Případ úniku informací vyšetřuje Národní protidrogová centrála kvůli možnému zapojení policistů z ostatních elitních útvarů. Kauzu dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Olomouci. Jeho šéf Ivo Ištvan nechtěl v pátek potvrdit ani vyvrátit, zda je Rusňák z něčeho obviněný. „Žádné detaily o tom, které konkrétní úkony ve vyšetřování jsme provedli, nebudeme veřejnosti sdělovat," vzkázal Ištvan.

David Rusňák.
Úniky z policejních spisů: policie vyslýchala i sponzora Komety Rusňáka