Právě dusná atmosféra mezi radními a vedením obce byla podle Ženožičky důvod, proč on i další tři radní museli ve funkcích skončit. „Nešlo jen o to, že jsme k sobě s radou nenašli cestu. Zjistili jsme, že spousta informací, které nemají být veřejné, se dostávají mezi lidi. Rada to měla zastavit a neudělala to,“ vysvětlil Světlík, proč ztratil k radním důvěru.

Podle Ženožičky by složitá politická situace mohla ovlivnit i třeba opravu rybníku Cukrovar. Město by totiž nemuselo stihnout požádat o dotace. „Ženožička, který měl projekt na starosti, si toho na sebe neměl brát tolik, ale rozhodně to stihneme dokončit i bez něj,“ nesouhlasí Světlík.

Prezident České republiky Miloš Zeman zavítal v pondělí odpoledne při své návštěvě Jihomoravského kraje také do Ivančic.
První den Zemana na jižní Moravě: rezervace pro aktivisty i milost pro Kajínka

O tom, kdo zaplní uvolněné pozice, rozhodne zastupitelstvo Rosic za týden, Ženožička spekuluje o tom, že na jeho místo nastoupí odvolaný radní František Brim. Starosta možnost nepopírá. „Místostarostou může být kdokoli, zatím jsem na výběru nepracoval," konstatoval Světlík.