Podle obvinění zmizelo z troskotovické pokladny 1,25 milionu korun, které měl Ordoš převést jako vklad do obecní firmy Vitisvín, ale nikdy tak neučinil. Další škoda 1,4 milionu pak obci vznikla při proplácení fiktivních faktur. „Tyto fiktivní faktury, jak potvrdili jednatelé všech tří firem, jimi nikdy vystaveny nebyly a navíc pro obec ani nikdy nepracovali," citovala televize státního zástupce Chaloupku.

Obžaloba má zástupce podat v nejbližších následujících týdnech. Soud tak může stihnout případ projednávat už letos.

Starosta Ordoš veškerá obvinění odmítá. „Předložili jsme materiály a jasné podklady, kde všechno vyvracíme," řekl Rovnosti Ordoš.

Dodal, že se nebojí svoji nevinu obhájit i u soudu. „To co o mne tvrdí, není pravda. A pokud se věc dostane až před soud, prokážu to i tam," konstatoval Ordoš.

Za starostou doposud stála i většina zastupitelů. Ale opozice po zveřejnění informace o chystané obžalobě požaduje nekompromisní kroky. „Ještě tento večer píši žádost o svolání mimořádného zasedání zastupitelstva. Na něm je nutné situaci vyřešit odvoláním starosty. Jako obžalovaný nemůže zastávat takovou funkci," prohlásila ve středu opoziční zastupitelka Hana Kovaříková.

Právě ona na nesrovnalosti v minulosti poukazovala. „Kontrola z krajského úřadu našla třináct zásadních chyb v hospodaření," upozornila.

Dodala, že doufá, že obžalobou starosty práce policie neskončí. „Je toho mnohem více co má na svědomí. A schvalovali mu to zastupitelé. Například prodeje pozemků," upozornila Kovaříková.