Zadržený byl slovenskými policisty osmnáctého června na základě evropského zatykače vydaného v Česku. O souhlasu podezřelého s předáním informovala Česká televize.

Podle kriminalisty Antonína Hrdličky, který se na případu podílí, bude otázkou nejdéle deseti dní, než bude Minařík zpět v České republice. „Kdyby stále nesouhlasil, protáhlo by se to i na několik týdnů," upozornil Hrdlička. Za pokus o vraždu, loupež a také nedovolené ozbrojování mu teď hrozí až dvacet let za mřížemi.

Předání Minaříka se uskuteční v centru mezinárodní spolupráce Hodonín – Holíč. „Na domluvené místo ho dovezou slovenští kolegové a na hranicích jej už převezmeme my," informovala jihomoravská policejní mluvčí Petra Vedrová.

Mladík podle kriminalistů v Žebětíně namířil zbraň přímo na hlavu důchodci, který kolem projížděl autem. Minařík měl auto zastavit tak, že před něj skočil. „Vystřelil muži na hlavu. Život mu zachránila jeho rychlá reakce, když uhnul na stranu. Následně sešlápl plyn a sjel o dvě stě metrů dolů, kde mu místní lidé zavolali záchranou službu," sdělil již dříve ředitel jihomoravských policistů Leoš Tržil. Řidič tak jen náhodou neutrpěl těžké zranění. Nyní je v domácím léčení.

Tím ale Minařík neskončil. O několik minut později přepadl večerku v nedaleké Bystrci, odkud si odnesl peníze a cigarety. Na místě ho však zachytil kamerový systém. Jeho fotka se ihned dostala do médií.