Klíčovým svědkem byl muž z Eliášovy vazební věznice. „Několikrát se mi přiznal, že prostitutku uškrtil obojkem. Když jsme se dívali na televizi a tam byla scéna s obojkem, řekl, že to zná, ale drsněji. Jindy, když tam byly slečny, tak říkal, že na něj jsou moc mladé," vypověděl utajený svědek. Eliáš jezdil za zavražděnou do bytu v brněnské městské části Komín, který se stal místem činu. Policisté tam našli zbytky cigaret. „Eliáš je nekuřák, a proto tvrdil, že na něj policisté nikdy nepřijdou," řekl svědek.

Všechna bezpečnostní opatření u soudu ve spojitosti se svědkem měla vést k tomu, aby ho Eliáš nepoznal. To se však nepovedlo a obžalovaný měl jasnou představu o tom, kdo se za zkresleným hlasem skrývá. „Vím, kdo to je. Je se mnou na volné cele. Už po příchodu do vězení mě před ním ostatní varovali, že je to udavač. Svědčil i proti ostatním vězňům, jen aby dostal u soudu v Olomouci co nejnižší trest," bránil se obžalovaný.

Toho z nynější vazební věznice převezou pro jistotu do věznice v Olomouci.

Podle mluvčí krajského soudu Lenky Smutné Polachové není časté, aby u soudu vypovídal utajený svědek. „Je to spíše výjimečné," řekla.

K vraždě pětašedesátileté prostitutky, která se stala v říjnu roku 2009, přivolala policii známá zemřelé bydlící nedaleko. „Doprovázela mého syna pravidelně do školy. O tom, čím se živí, jsem neměla nejmenší tušení," sdělila svědkyně, které zavražděná s dětmi vypomáhala. Jednou ráno si však dítě na obvyklém místě nevyzvedla. „Po práci jsem se proto vydala za ní. Klepala jsem, zvonila, ale nikdo se neozýval," řekla žena. Uvnitř se svítilo, ale byly zatažené závěsy. „Žila sama, tak jsem dostala strach, že se jí něco mohlo stát. Proto jsem zavolala policii a ti ji našli mrtvou," dodala svědkyně.

Prostitutka zemřela v domě v Hlavní ulici, kde podle státní zástupkyně Ludmily Doležalové obžalovaný ženě svázal ruce i nohy, zacpal jí ústa a sexuálně ji napadl. Způsobil jí sečné poranění hlavy na temeni. Poté měl Eliáš ženu škrtit psím vodítkem. „Zemřela na následky zhmoždění a otoku mozku," dodala žalobkyně. Eliáš může od soudu odejít až s osmnáctiletým trestem. Soudce Novotný jednání odročil na začátek března.