Křipský, který měl policistům podávat informace z trestních spisů, má pro alibi i důkazy. „Z fotbalového soustředění existuje videonahrávka, na které je jasně vidět, že jsem celé dny trávil v Tišnově. Nemohl jsem proto sedmadvacátého srpna v Brně v budově policie vyslýchat podnikatele," řekl obžalovaný. Vyloučil také, že by někoho vydíral.

Obhájci ke včerejšímu jednání předvolali svědky, kteří měli vyvrátit výpovědi klíčového svědka Petra Michka. „Michek se z jedním s obžalovaných, Milošem Almásym, znal," potvrdila Irena Klatovská, která pracovala ve stejné budově jako Michek. „Několikrát se setkali. Bavili se přátelsky, nepostřehla jsem, že by se hádali," sdělila Klatovská.

Almásy přiznal, že pro Michka pracoval a radil mu. „V žádném případě jsem mu neublížil. Bral jsem ho jako bratra," vypověděl obžalovaný.

Michek si měl podle svědka Jaromíra Boltíka vymyslet i zastrašování od Eduarda Poláka. „S oběma muži jsem se setkal asi čtyřikrát. Michek na mě chtěl přepsat firmu, u které potřeboval slovenského majitele," podotkl Boltík. Když se firma dostala do problémů, požádal Polák, aby si ji Michek převzal zpátky, což také učinil. „Muži se vždy bavili v pohodě, nehádali se," doplnil svědek.

Michek loni u soudu vypověděl, že Polák nosil zbraň a často sloužil jako Almásyho ochranka. „To je nesmysl. S Polákem se znám dlouho a pistoli jsem u něj nikdy neviděl," informoval Boltík.

V soudu včera vypovídal i Josef Šámalík z odboru hospodářské kriminality jihomoravské policie, který spolupracoval s obžalovaným Milanem Vítkem. Ten měl oslovovat vytipované oběti. Jejich svědecké výpovědi pak měly být podle obhájců jen mstou. „V dnešní době není výjimkou, že pachatelé po ukončení případu podají trestní oznámení na vyšetřovatele, protože jsou s výsledkem řízení nespokojení," uvedl kriminalista. Sám u soudu několikrát čelil obvinění z nekalého vyšetřování.

Krajský soud se bude případem skupiny třinácti jihomoravských policistů, kteří měli vydírat podnikatele, zabývat ještě zítra a poté na přelomu září a října.