Například v úterý plánoval předseda senátu Miloš Žďárský výslech osmi lidí. Všechny je předvolal na dopoledne. Přišli ale pouze tři. S policejním doprovodem dorazil slovenský podnikatel, kterého podle obžaloby vydíral Miloš Almásy s Radoslavem Petrem v roce 2002. Vypovídal také brněnský podnikatel, který měl mít do roku 2005 problémy hlavně se zavražděným Michalem Toflem.

Dorazil i muž, kterého podle obžaloby nechal zbít Lubomír Mokrý dalším svědkem Luďkem Hrubým. Ten už podruhé k soudu nepřišel. „Svědci opakovaně nechodí. Musíme si je zřejmě nechat na příští jednání už předvést policií," okomentoval předseda senátu Žďárský.

Z účasti v Toflově gangu je obžalovaných třináct mužů, většinou bývalých policistů. Obžaloba jim klade za vinu, že vydírali podnikatele, nebo jim slibovali zahlazení jejich vyšetřování.

SLEDOVALI JSME ONLINE PŘÍMO ZE SOUDNÍ SÍNĚ

13:37 Po odchodu svědka pouze Setvák upozornil na části jeho výpovědi, které dokládají jeho dobrou pověst a to, že nikdy nebyl vyšetřovaný pro vynášení informací ze spisu. Druhý předvolaný svědek se z líčení omluvil. Proces proto pro dnešní den končí. Pokračuje opět ve středu v devět hodin ráno.

13:26 Výslech svědka byl velmi krátký. Obhájkyně Setváka Běla Sedláčková se ho pouze ptala na pověst svého klienta. Mokrý ani jeho advokát žádné otázky nekladli.

13:18 O možném úniku informací z policejní inspekce Borník nikdy neslyšel. „Jak jsem poznal Setváka, těžko si dovedu přestavit, že by se mohl dopustit nějaké trestné činnosti. Byl v práci spíše opatrný. Když si nebyl jistý, přišel se raději poradit," ohodnotil muž.

13:16 Odpolední jednání pokračuje výslechem bývalého šéfa policejní inspekce Miroslava Borníka. „Když jsem nastupoval, šéfoval brněnské inspekci jeden z obžalovaných Lubomír Mokrý. Neměl jsem s ním žádné problémy, až do posledního případu, kdy byl propuštěn. Myslím, že šlo o nějaké problémy s prošetřením jednoho spisu. Také měl horší výsledky, než ostatní. Proto jsem místo nabídl Rudolfu Setvákovi, který se chtěl vrátit z Prahy do Brna," uvedl svědek.

Dopolední blok skončilProces pokračuje v jednu hodinu odpoledne výslechem jednoho svědka. Druhý předvolaný se z líčení omluvil.

10:26 Svědkyně uvedla, že k Michkovi občas chodil jeden z obžalovaných Eduard Polák. „O čem jednali, nevím. Jen jsem ho ohlašovala jako návštěvu," řekla žena. Jestli za ním chodili nějací policisté, si nebyla jistá.
Když se obžalovaní postavili, poznala mezi nimi svědkyně Miloše Almásyho. „Občas za Michkem chodil. Jednali spolu ale jen osamotě. Nikdy jsem u toho nebyla. Nevím, jaké měl zaměstnaní," uvedla žena.

10:22 Na dopoledne volal soud již jen jednu svědkyni. Další Michkova zaměstnankyně Denisa Osinská dorazila. Někdy v letech 2003 – 2004 mu dělala asistentku.

10:06 Podle Michka svědkyni po propuštění nabízeli policisté při výslechu peníze za to, že bude vypovídat účelově. A ona mu to prý později sama řekla. „To není pravda. Řekla jsem jen to, co se stalo. Po propuštění z Michkovy firmy jsem s ním už nikdy nemluvila," řekla žena.

10:00 Další svědkyně byla volaná na desátou hodinu a dostavila se. Kateřina Ondroušková pracovala dříve pro jednoho z poškozených Petra Michka .Svědkyně uvedla, že jednoho z obžalovaných Miloše Almásyho viděla jednou na policii při vyšetřování daňových úniků v Michkově firmě. „Byl tam jako advokát," řekla.

9:54 Další předvolaný svědek Michal Redl trpí podle lékařů duševní poruchou a není schopný správně a pravdivě u soudu vypovídat. Předseda senátu Miloš Žďárský chtěl přečíst jeho výpověď z přípravného řízení. Obhájci ale namítli, že mohl trpět duševní poruchou už v té době. Soud tedy slíbil, že to ještě prověří a čtení výpovědi odložil.

9:31 Předseda senátu Miloš Žďárský žádost Š. neuznal a musel vypovídat. „Jednal jsem pouze se zavražděným Michalem Toflem. Hrozilo mi trestní stíhání a on slíbil, že když zaplatím, nebudu stíhaný. Prvních tři sta tisíc jsem mu dal. Pak se ale částka navyšovala a to už jsem nezaplatil. Nakonec jsem byl obviněný a skončil u soudu. Soud mě dvakrát uznal vinným a až třetí proces vrácený z Vrchního soudu v Olomouci mě zprostil obžaloby," uvedl svědek.

9:20 Robert Š. u soudu odmítl vypovídat. „Mohl bych si způsobit trestní stíhání," odůvodnil.

9:18 Začal další den procesu v případu Toflova gangu. Na devátou hodinu ráno soud předvolal tři svědky. Dorazil jen Robert Š. Další muž je nemocný, třetímu se nepodařilo doručit předvolání k výpovědi.